SB Tennis is opgericht door Anatoli en Lubomira. Zij hebben jarenlange ervaring in het internationale tenniscircuit. Lees hieronder meer over hen.

Anatoli 
Anatoli is geboren in Sofia, Bulgarije. Al op zijn zevende was hij regelmatig te vinden op de tennisbaan. Zijn beste ranking is 5de van Bulgarije. Van 1991 tot 1993 was hij professioneel tennisser. Door een knie-blessure moest Anatoli helaas voortijdig zijn professionele tenniscarriëre vaarwel zeggen.

De blessure heeft Anatoli niet uit het veld geslagen, tennis bleef zijn lust en zijn leven. Op 19-jarige leeftijd behaalde Anatoli zijn eerste professionele trainersdiploma in Bulgarije. Daarna volgden in 1997 het Americaanse diploma USPTR (United States Professional Tennis Registry) en in 1999 de Nederlandse licentie. Vanaf 1998 heeft Anatoli voor de tennisschool van Rob Mentink gewerkt. Daarnaast coacht hij sinds 2001 zijn vrouw Lubomira Bacheva (voormalig top 100-speelster). In 2007 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Lubomira heeft Anatoli SB Tennis opgericht.


Lubomira 
Lubomira komt ook uit Sofia, Bulgarije. Zij begon al met tennis toen ze vijf was, gestimuleerd door haar moeder die zelf een 10-voudig Bulgaarskampioene is. In 1989 en 1991 werd Lubomira Europees kampioen bij de jeugd. In 1990 maakte ze de stap naar het prof circuit waar ze in 1999 haar beste ranking behaalde door als nummer 73 van de wereld het jaar af te sluiten. Van 1993 tot 1996 was ze lid van het Bulgaarse Fedcup team.

Lubomira heeft in haar prof carriëre 8 singles (ITF) en 2 dubbel-titels (WTA) gewonnen.

klik om te vergroten
klik om te vergroten
Met dank aan harder fotografie

klik om te vergroten